Ето кои са те, според Аутомедия.Германия. Обучението по практика е трудно

...
Ето кои са те, според Аутомедия.Германия. Обучението по практика е трудно
Коментари Харесай

В България се изкарвало лесно шофьорска книжка, ето как е по света


Ето кои са те, съгласно " Аутомедия ".

Германия . Обучението по процедура е мъчно за доста курсисти. Те могат да карат колата под надзора на инструктора, до момента в който той не реши, че претендентът е изцяло квалифициран за изпита. Цената за курса на образование е минимум хиляда евро, само че по-неспособните би трябвало да заплащат за спомагателни часове. Много бъдещи водачи заплащат за образованието си с заем.

Швеция . В тази страна със недопечен климат образованието през зимата е наложително. Там е един от най-трудните теоретични изпити, който лишава 45 мин. През това време курсистите би трябвало да отговорят на 70 въпроса. Важно е освен да отговорят вярно на всички, само че и да го създадат бързо.

Финландия . В тази скандинавска страна е неотложно в стадия на образование да се изучат техниките за шофиране в комплицирани обстановки, при които е допустимо да се стигне до случай. След сполучливо образование и полагане на изпитите, финландците получаван краткотрайни права за 2 години. През този интервал младите водачи не би трябвало да позволяват съществени нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата.

Италия . За да премине сполучливо теоретичната част от образованието, претендентът би трябвало да е подготвен да отговори на няколко от общо 7000 въпроса. Всеки, който издържи сполучливо теорията и практиката, получава ваучър с 20 контролни точки, от които се приспадат подобаващ брой при разнообразни нарушавания. След като те бъдат изчерпани, водачът би трябвало да премине наново образование. Точките се възвръщат автоматизирано, в случай че са минали най-малко 2 години от съответното нарушаване.

Япония . Ако в тази азиатска страна курсистът не е ревизирал автомобила си преди на практика изпит, не го позволяват да го издържи. Освен това се взима поради общото личностно положение на бъдещия водач. Недостатъчно сериозен човек зад кормилото значи липса на централизация и недоумение на заплахите от шофирането на автомобил.

ЮАР . Изискванията за изпита са близки до тези в Япония. Със значителната разлика, че в южноафриканска страна казусът може да бъде решен " в коридорите ".

Австралия . Това е страната с най-строги условия за приемане на брошура. Обучението лишава цели 4 години, като курсистът би трябвало да постави четири изпита - два доктрина и два процедура. За независимо ръководене на МПС се издава един от следните документи: L (учащ се, курсист), P1, P2 и " брошура за възрастни ". Всеки локален може да се запише на курс след навършване на 16 години. Преди да навърши 21 години обаче никой австралиец не може да получи последното равнище. Две години откакто кара с правата P2, той може да получи непрекъсната шофьорска брошура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР